Chceš se stát profi koučem? Přihlas se na výcvik koučování, startujeme ve středu 30.10. v 16:00.

Jaké „ale“ má profese kouče?

Jestli jdete do profese koučování s tím, že vám to umožní žít kvalitnější a naplněnější život, tak jste na správném místě. Jen to má své „ale”, o kterých je fér vám říct.

Co je náročné na profesi kouče?

😮‍💨 Tato profese vás „nutí” se neustále rozvíjet. Na první pohled to zní skvěle a vlastně to skvělé je. Někdy je to však nepříjemné. Růst totiž často bolí. Nemluvím zde jen o růstu vašich dovedností, ale hlavně taky růstu vaší osobnosti. Ten bolí nejvíce, protože nás nutí změnit hluboko zakořeněné vzorce.

🙈 Klienti jsou vaším zrcadlem. Cokoliv se vám „děje” s klienty jen odráží to, jakými jste. Neplatí vám včas? Nechtějí převzít odpovědnost za své výsledky? Nechodí jich přebytek nebo dokonce ani dostatek? Vše je to jen odraz toho, jakými teď jste – a nezbyde vám nic jiného než to změnit. 

🤷 Cesta ke klientům nemusí být úplně zřejmá, pokud nevládnete marketingem. Naučit se koučovat je jedna věc, ale umět získávat klienty je z velké části jiná dovednost. Marketing potřebujete vzít vážně a naučit se alespoň jeho základy. My ho vážně bereme, a proto ho i učíme.

Bez pravidelných procházek by to nešlo...

Bez pravidelných procházek by to nešlo… 

Co je naopak skvělé na profesi kouče?

  • Děláte profesi, která je opravdu naplňující.
  • Máte možnost neomezeně tvořit dle vašich představ – v marketingu i ve spolupráci s klienty.
  • Máte možnost dostat se s příjmy daleko za milion korun ročně.
  • Máte možnost pracovat odkudkoliv a kdy chcete
  • Stále se rozvíjíte a státe se učíte něco nového.

S tímto jsem šel do koučování. Taky se to naplnilo. Hned první rok, kdy jsem se živil jen koučováním, jsem odjel na šestiměsíční nomádský pobyt na Bali. Dopoledne jsem měl čas na hlubokou práci, a když se kolem druhé hodiny odpoledne probudilo Česko, tak jsem pracoval s klienty. O víkendech jsem cestoval a poznával místní zemi. 

Ani na Bali nebylo vše růžové, ale to nevadí. Byl to splněný sen :-) Tady jsme bydleli.

Ani na Bali nebylo vše růžové, ale to nevadí. Byl to splněný sen 🙂 Tady jsme bydleli.

Stejně tak mi koučování a práce s klienty online umožnila přestěhovat se za město do chatové oblasti, kde mohu bezvadně kombinovat práci s relaxem v přírodě. Stačí udělat krok z domu, protože de facto bydlím v lese 🌲

Sdílejte

Zajímá vás to? Pojďme to probrat.

Nebo jednoduše zavolejte:
Michal Holub
Jan Studený