Chceš se stát profi koučem? Přihlas se na výcvik koučování, startujeme ve středu 30.10. v 16:00.

Jak poznáte kvalitní koučovací výcvik?

Během posledních 8 let jsme se zúčastnili 22 koučovacích výcviků u 5 různých škol. Udělali jsme si tedy docela ucelený obrázek o tom, jak má vypadat velmi kvalitní výcvik koučů. Ten stejný obrázek vám ve stručnosti předáme v tomto emailu.

Jaké jsou tedy podle nás ty nejdůležitější náležitosti pro kvalitní výcvik?

1. Výcvik je akreditovaný od Mezinárodní federace koučů (ICF)

Akreditace výcviku je pro vás jistota, že výcvik splňuje základní náležitosti kvality, proto tento bod řadíme na první místo.

2. Výcvik je veden kvalitními lektory

Jednak chcete lektory, kteří jsou certifikovaní a taky lektory, kteří jsou vám sympatičtí. Doporučujeme se s lektory spojit a blíže je poznat. Buď osobně nebo alespoň skrz podcast. Jednou nebo dvakrát se nám stalo, že lektor nám moc „nevoněl”. Byla to naše chyba. Nedali jsme si dost práce ho poznat. 

3. Výcvik vám dá vše, co potřebujete pro získání certifikace

Certifikace kouče od Mezinárodní federace koučů (ICF) je základní známka kvality, kterou větší firmy dnes už vyžadují. Na trhu můžete najít výcviky, které tento požadavek nesplňují. Typicky se jedná o víkendové nebo týdenní kurzy. Za víkend, ani za týden se koučem nestanete. Ruce od nich pryč. Na trhu také najdete výcviky, které jsou sice akreditované, ale musíte si zaplatit další kurz(y), abyste měli vše, co potřebujete pro certifikaci.

4. Na výcvik navazuje kurz podnikání pro kouče

Když se naučíte koučovat, tak to neznamená, že se vám automaticky budou hlásit klienti. Každý kouč se totiž potřebuje stát i podnikatelem. Pokud na výcvik koučů nenavazuje kurz podnikání pro kouče, tak se vám výrazně prodlouží návratnost investice do výcviku koučů. Něco jiného je, když si chcete rozšířit vaše manažerské dovednosti o koučování, v tom případě kurz pro podnikání nepotřebujete. 

Sdílejte

Zajímá vás to? Pojďme to probrat.

Nebo jednoduše zavolejte:
Michal Holub
Jan Studený